Sligro verwacht dit jaar meer winst

Sligro Beheer, de op de parallelmarkt van de Amsterdamse beurs genoteerde Veghelse groothandel in levensmiddelen, leed vorig jaar een verlies van 20,3 miljoen gulden. Door de ongelukkige overneming van het Alkmaarse bedrijf Abim in juni van vorig jaar, is de winst uitgekomen op 4,4 miljoen gulden tegen 6,25 miljoen in 1989. De omzet nam evenwel met 24 procent toe tot ruim 516 miljoen gulden.

De door Abim overgelegde cijfers waren te rooskleurig voorgesteld. In november vorig jaar maakte Sligro bekend dat de verkoper van fraude werd verdacht en dat justitie is ingeschakeld. Zo bleek dat de omzet niet 100 miljoen maar 55 miljoen gulden was. Toen de verliesgevende situatie boven water kwam is onmiddellijk gesaneerd. De aardappel-groente- fruit-activiteiten van Abim werden afgestoten, twee vestigingen werden verkocht en de resterende drie vestigingen gentegreerd in de Sligro-organisatie.

De overname van Abim was betaald met contanten en met 64.000 nieuw uitgegeven aandelen. Daarop is beslag gelegd. Juridische acties tegen de verkopende partij, Schrasser Holding, zijn ingesteld.

Sligro zal het dividend over 1990 passeren. Over 1989 werd 1,05 gulden per aandeel betaald. De directie verwacht dit jaar een hogere winst te behalen dan de 4,4 miljoen van vorig jaar.