Nederlandse Politiebond roept leden op tot acties

AMSTERDAM, 11 JUNI. De Nederlandse Politiebonroept haar leden op om 27 juni in Amsterdam over te gaan tot werkonderbrekingen op een aantal districtsbureaus.

De NPB wil met deze acties aandacht vragen voor het personeelstekort bij de Amsterdamse politie. Door het grote personeelstekort komt het Amsterdamse korps onder onaanvaardbare druk te staan. Burgemeester Van Thijn zegt echter geen extra geld voor personeelsuitbreiding uit Den Haag te kunnen krijgen. De Algemeen Christelijke Politiebond staat gehl achter de aangekondigde acties. Een woordvoerder van de Amsterdamse politievereniging zei verbaasd te zijn dat hij over de aangekondigde acties niet van te voren in kennis was gesteld. Het overleg tussen de politiebonden en de burgemeester wordt 2 september voortgezet.