IHC Caland stoot Fugro-McClelland belang af

IHC Caland, de Rotterdamse onderneming op het gebied van energiewinning en toelevering aan de offshore olie-indutrie, verkoopt haar belang van 19,3 procent in het ingenieursbureau Fugro-McClelland uit Leidschendam. De transactie levert IHC Calland een boekwinst op van circa 10 miljoen. De winst over 1991 zal mede door deze desinvestering toenemen tot minstens 45 miljoen gulden, heeft de directie bekendgemaakt. In april voorspelde de directie een jaarwinst van minstens 35 miljoen.

De directie van Fugro-McClelland heeft intussen bekend gemaakt dat Nationale-Nederlanden een belang van 8,1 procent in Fugro-McClelland heeft verworven en zich daarmee bij de andere grootaandeelhouders Heidemij en de Maatschappij voor Industriele projecten (MIP) voegt.

IHC Caland behaalde in 1990 een winst van 33 miljoen gulden op een omzet van 441 miljoen gulden tegen respectievelijk 27 miljoen en 297 miljoen gulden in 1989.