Herrera toont zijn ambities

AIX-LES-BAINS, 11 JUNI. De Colombiaan Luis Herrera heeft met het winnen van de Dauphine Libere zijn ambities duidelijk gemaakt voor de Tour de France.

In de laatste etappe, een individuele tijdrit over 33 kilometer over bergachtig terrein in Aix-les-Bains, verdedigde Herrera zijn voorsprong in het klassement met succes. Hij werd derde op 50 seconden van de Zwitserse winnaar Rominger. In de eindrangschikking hield Herrera de Spanjaard Cubino 46 tellen achter zich. De Nederlander Eddy Bouwmans werd vijfde. Het leverde hem een zesde plaats op in de eindstand.

Dat Herrera zich handhaafde in een tijdrit verbaasde hem zelf ook. Hij zei motivatie verworven te hebben tijdens de bergritten van zaterdag en zondag. “Het was een mooie dag met zware laatste kilometers. Ik ben geen moment ongerust geweest”, zei de 30-jarige Colombiaan, die in 1988 al eens won. “Ik ben blij voor mijn ploeg met deze comeback. Ze hebben me alle vertrouwen gegeven. Ik hoop in de Tour opnieuw te bewijzen dat ze daar juist aan doen.”

Vorig jaar ontbrak Herrera in de Tour omdat zijn ploeg Cafe de Colombia niet werd toegelaten. Zijn huidige werkgever Ryalcao is wel welkom. Herrera zei dat het waarschijnlijk zijn laatste Tour zal worden. (AFP)