Center Parcs praat over verkoop van Tropicana

ROTTERDAM, 11 JUNI. Center Parcs wil het tropische zwemparadijs Tropicana verkopen. Daartoe voert het Rotterdamse recreatieconcern besprekingen met een aantal Nederlandse gegadigden. Dit heeft Center Parcs vanmorgen bevestigd.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering in juni vorig jaar zei president-commissaris A. Schuitemaker van Center Parcs al dat Tropicana, waar circa 140 mensen werken, een slechte investering was. “Mocht er iemand komen die het wil hebben, dan hebben wij daar oren naar”, aldus Schuitemaker toen.

De nettowinst van Center Parcs daalde in 1989 fors van 44,8 miljoen tot 16,7 miljoen gulden op een omzet van 630 miljoen gulden, vooral als gevolg van tegenvallende resultaten bij het in 1988 aan de Rotterdamse Maasboulevard geopende Tropicana.

Over 1990 heeft Center Parcs nog geen cijfers bekend gemaakt. “Tropicana was een test om te kijken of we meer van dat soort zwembaden wilden openen. Maar het bleek geen succes te zijn”, aldus een woordvoerder van Center Parcs vanmorgen. Volgens Center Parcs past Tropicana als dagattractie niet in een concept waarbij meerdaagse recreatie mogelijkheden worden aangeboden. Center Parcs exploiteert 12 bungalowparken in Nederland, Groot-Brittannie, Belgie en Frankrijk. Het bedrijf heeft plannen om dergelijke parken ook in de Verenigde Staten te openenen.

Center Parcs kwam vorig jaar in opspraak toen bestuurslid ir R. de Wit plotseling moest opstappen omdat hij met voorkennis in aandelen Center Parcs had gehandeld. Het Britse concern Scottish & Newcastle verwierf eind vorig jaar via een openbaar bod alle aandelen Center Parcs. Scottish & Newcastle had in 1989 al de meerderheid van de aandelen van oprichter P.

Derksen van Center Parcs gekocht.