Advocaten IRA-verdachten trekken eis van onderzoek in

DEN BOSCH, 11 JUNI. De advocaten van de vier verdachten die in Den Bosch terechtstaan op beschuldiging van betrokkenheid bij de IRA-aanslag in Roermond, hebben hun verzoek om terugverwijzing van de zaak naar de rechter-commissaris weer ingetrokken.

De advocaat-generaal mr. F. van Straelen heeft volgens hen aannemelijk gemaakt dat Patrick Fox uit Noord-Ierland, die vorige week opdook als mogelijke medeverdachte, niets met e aanslag te maken heeft. Mededelingen van de Noordierse justitie hebben volgens Van Straelen duidelijk gemaakt dat Fox zich op 27 mei, toen in Roermond twee Australische toeristen werden doodgeschoten, waarschijnlijk in Noord-Ierland bevond.

Daar werd hij op 23 mei gearresteerd met zijn handen in het verband. Die verwondingen had hij opgelopen bij het monteren van een ontstekingsmechanisme op een bom. De advocaten houden wel vast aan nader ondrzoek naar de betrouwbaarheid van een getuige, die samen met zijn vrouw de vluchtauto voorbij zag komen. Volgens de Leidse hoogleraar en geheugendeskundige Wagenaar zijn in het politie-onderzoek veel fouten gemaakt.