Aanslag op Spaanse doelen in Italie

ROME, 11 JUNI. Vannacht zijn opnieuw twee bomaanslagen gepleegd op Spaanse doelen in Italie.

De verantwoordelijkheid was rond het middaguur nog niet opgeeist, maar de politie denkt aan de Baskische afscheidingsbeweging ETA. Door de explosie van een bom bij het kantoor van Iberia in Milaan raakten vier politie-agenten licht gewond. De bom was voor de ontploffing ontdekt, maar kon niet meer onschadelijk worden gemaakt. De explosie richtte forse schade aan. Enige tijd later ontplofte in Bologna een bom bij het Spaanse college. Hier raakte niemand gewond. Op 28 mei zijn in Rome bommen ontploft bij drie Spaanse doelen. De verantwoordelijkheid hiervoor werd later telefonisch opgeeist door een man die zei namens de Baskische afscheidingsbeweging ETA te spreken. Vannacht ontplofte in Hernani, in Spaans Baskenland, een bom, waarbij een bar zwaar werd beschadigd.

Vlak voor de explosie belde een man die zei dat de bom was geplaatst door de ETA.