Verlies Marseille

Olympique Marseille heeft na het verlies van de Europa Cup 1-verlies ook de eindstrijd van de strijd om de Franse voetbalbeker.

AS Monaco won in het met 50.000 toeschouwers gevulde stadion Parc des Princes met 1-0. Invaller Passi maakte vlak voor tijd het doelpunt. AS Roma heeft de beker in Italie gewonnen. Het 1-1 gelijke spel bij landskampioen Sampdoria was voldoende. Op eigen veld had Roma met 3-1 gewonnen. Rudi Voller maakte in de 55ste minuut het doelpunt voor de bekerwinnaar. De Belgische bekerfinale zal komende zaterdag tussen KV Mechelen en Club Brugge gaan. Mechelen schakelde Lokeren uit en Brugge de tweedeklasser Lommel. De Spaanse kampioen Barcelona heeft de competitie afgesloten met een nederlaag van 1-0 tegen het onttroonde Real Madrid. Johan Cruijff was ontevreden met de prestatie van zijn spelers. “Als wij de komende competitie starten op het niveau waarmee we deze jaargang hebben afsloten, wordt het heel moeilijk dtitel te prolongeren,” aldus de Nederlandse trainer. Real Madrid heeft zich samen met stadgenoot Atletico, Osasuna en Gijon geplaatst voor het UEFA-Cuptoernooi van komend seizoen. Valencia, de nieuwe club van Guus Hiddink, viel buiten de prijzen. Het verloor op eigen veld van Gijon.