Staatsgreep in Lesotho mislukt

JOHANNESBURG, 10 JUNI. In Lesotho is vrijdag een staatsgreep verijdeld.

Achttien hogere officieren zijn gearresteerd nadat ze geprobeerd hadden andere officieren te arresteren in het kleine koninkrijk dat geheel wordt ingesloten door Zuid-Afrika. Dit heeft het Zuidafrikaanse persbuereau SAPA gemeld. De mislukte couppoging volgt op de succesvolle staatsgreep van kolonel Elias Ramaema die op 30 april de sterke man van Lesotho, generaal Mesting Lekhania, zonder bloedvergieten aan de kant schoof. In Lesotho is het de laatste tijd onrustig. In de week van 19 tot 25 mei braken in de hoofdstad Maseru rellen uit die waren gericht tegen Aziaten. Deze rellen, waarbij volgens officiele opgave 30 doden vielen, sloegen naar verscheidene steden in Lesotho over. Het leger heeft inmiddels een einde gemaakt aan de rellen. (AFP, Reuter)