Record Boebka

Sergej Boebka heeft in Moskou voor de 26ste keer in zijn carriere het wereldrecord polstokhoogspringen verbeterd.

De 'vogel uit de Oekraine' sprong 6.08 meter. Indoor kwam hij al tot 6.12 meter. Zelf taxeert Boebka zijn top op 6,20 meter. Het oude buitenrecord stond sinds 6 mei ook op naam van de 27-jarige Olympische kampioen. Hij kwam toen in het Japanse Shizuoka tot een hoogte van 6,07 meter. De reeks records van Boebka, in 1984 ingezet (5,85 meter), werd slechts onderbroken door de Fransman Thierry Vigneron. Om de grotere hoogten te overmeesteren werkt Boebka aan de contructie van een nieuwe stok. In Moskou kwam hij met een extreem stijve glasfieberstok voor de achttiende keer boven de zes meter. Zijn landgenoot Rodion Gataoellin is de enige naast Boebdie een persoonlijke record van zes meter of meer achter zijn naam heeft staan.