Maljers en Maas nieuwe commissarissen bij KLM

ROTTERDAM, 10 JUNI. De KLM breidt de raad van commissarissen tijdelijk uit met twee leden tot in totaal dertien. Het is de bedoeling drs. F. Maljers, voorzitter van de raad van bestuur van Unilever, en dr.ir. A. Maas, topman van Koninklijke Bijenkorf Beheer, in de raad van commissarissen op te nemen. Dit heeft de KLM zaterdag bekendgemaakt.

Met de benoeming van Maljers en Maas wil de KLM de expertise van de raad van commissarissen verbreden en uitbreiden. De twee nieuwe commissarissen beschikken over een grote ervaring op het gebied van internationale samenwerking en het bewerken van consumentenmarkten, aldus de KLM. Daardoor verwacht de KLM dat Maljers en Maas een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkelijng van de KLM. Bovendien wil de KLM met de benoemingen van Maljers en Maas vooruitlopen op een aantal vacatures die in de nabije toekomst in de raad van commissarissen van de luchtvaartmaatschappij ontstaan door het bereiken van de wettelijke leeftijdsgrens van 72 jaar. Het gaat hier om oud-premier mr. B.W. Biesheuvel, en drs S. Orlandini, oud president-directeur van de KLM, die respectievelijk in 1992 en 1993 die leeftijdsgrens bereiken.