LeMond stapt af

Greg LeMond heeft gisteren in de Ronde van Italie de strijd gestaakt. De Amerikaan verklaarde oververmoeid te zijn.

LeMond had tot en met de veertiende etappe in de Giro d'Italia weinig indruk kunnen maken. Vorige week eindigde hij na een vlucht als tweede achter de Italiaan Sciandri. LeMond reed aanmerkelijk beter dan vorig jaar in de Giro. Hij zegt zich dan ook allerminst zorgen te maken over zijn conditie met het oog op de Tour de France. LeMond stond op de 51ste plaats op ruim vijftig minuten van klassemenstleider Chioccioli. Deze Italiaan, die in 1988 al eens lange tijd in de rose trui reed, weet in de bergetappes van geen wijken. Zaterdag in de zware rit naar Sestriere bleef hij in de buurt van zijn voornaamste belagers Chiappucci en Lejarreta (tweede en derde). De Spanjaard Chozas won de etappe. Bugno verloor de Ronde van Italie. Hij moest in de bergen 43 seconden prijsgeven. De Italiaan Ballerini won de etappe van gisteren. In de Dauphine Libere tonen de Colombiaanse renners zich met de naderende Tour de France in goeden doen. Luis Herrera, in de Ronde van Spanje al in vorm, won zaterdag de zesde etappe. Gisteren liet hij de ritzege aan de Spanjaard Cubino. De voorsprong die et tweetal na de bergetappe had was voldoende voor Herrera om de leiding in het klassement te overoveren.