Haarhuis-Vis

Zaterdag verloren Paul Haarhuis en Caroline Vis in drie sets (3-6, 6-4, 6-1) de finale van het gemengd-dubbeltoernooi op Roland Garros tegen Cyril Suk en Helena Sukova, broer en zus uit Tsjechoslowakije.

Maar slecht een uur voordat de officiele inschrijving van het mixed-dubbeltoernooi sloot op Roland Garros, besloot Haarhuis alsnog deel te nemen aan het meest anonieme onderdeel van de Franse tennistitels. “Ik was al door zoveel meisjes gevraagd, dat ik om van het gezeur af te zijn uiteindelijk besloot maar ja te zeggen.” De Nederlander wilde tegenover Caroline Vis het mixed-dubbel niet helemaal bagatelliseren: “Het is wel relaxed en er doen een hoop goede dubbelaars mee.” Caroline Vis sprak ondanks het handjevol toeschouwers op het court central van “een geweldige ervaring”. Hoe weinig serieus Haarhuis de eindstrijd in het gemengd-dubbel echter nam bleek uit het feit dat hij afgelopen vrijdag even op en neer was gereisd naar Rosmalen om aan 'het gras te ruiken'. Haarhuis: “Al voor onze eerste partij in het gemengd-dubbel tegen Gregory en Kruger uit Zuid-Afrika ging het feest bijna niet door omdat ik in mijn partij tegen Todd Martin in het enkelspel last van een oude enkelblessure had gekregen. Ik weet ook nog niet of ik in Rosmalen kan spelen. Ik schat mijn kansen voor deelname aan dat toernooi op niet hoger dan vijftig procent.”