Duitse actrice Heidi Bruhl (49) overleden

MUNCHEN, 10 JUNI. De Duitse toneelspeelster en zangeres Heidi Bruhl (49) is in haar woonplaats Starnberg in het zuiden van Duitsland overleden. Heidi Bruhl werd op twaalfjarige leeftijd voor de film ontdekt. Haar eerste hoofdrol speelde zij in 1955 in de film Die Madels vom Immenhof. Eind jaren vijftig bgon ze een muzikale loopbaan. Van de plaat Wir wollen niemals aus einander gehn werden in 1961 anderhalf miljoen exemplaren verkocht.

In de jaren zestig kreeg zij internationale bekendheid met rollen in musicals als Annie get your gun en My fair Lady. Van 1970 tot 1972 stond ze als grote ster op het toneel van Las Vegas, waar ze zong en danste met onder anderen Sammy Davis jr. Bruhl was afgelopen vrijdag met 'acute pijn' naar een kliniek in haar woonplaats gebracht. (DPA