Venlose DOCdata stelt weer jaarrekening uit

ROTTERDAM, 8 JUNI. Het Venlose DOCdata, dat zich bezighoudt met de digitale opslag van informatie, heeft in het tweede achtereenvolgende jaar de publikatie van de jaarrekening uitgesteld. De president-commissaris, oud-Akzo bestuurder J. van den Driest, is teruggetreden, volgens DOCdata al op 1 april jongstleden.

Dit heeft het bedrijf, dat is genoteerd aan de Parellelmarkt, gisteren in een summier bericht bekendgemaakt. De directie was niet voor commentaar bereikbaar.

De jaarrekening over 1990 kan niet worden uitgebracht “binnen de daarvoor geldende termijn”, zo schrijft de directie.

Volgens DOCdata omdat een “voorlopig contract dat op 15 maart is getekend” nog niet in werking is getreden. Het contract “voor een meerjarige onderzoeksopdracht en de levering van Rotary Printers” is van belang voor de “waarderingsgrondslag van de vennootschap”, aldus het bedrijf.

Daarmee heeft DOCdata voor de tweede keer de publikatie van de jaarrekening uit moeten stellen. Met de jaarrekening over 1989 gebeurde dat omdat toen de besprekingen over een noodzakelijk geachte samenwerking niet tijdig waren afgerond. In september maakte het bedrijf vervolgens bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Swilynn International en een onbekende Amerikaans-Nederlandse organisatie voor de levering van Rotary Printers.

Met de internationale samenwerking hoopt DOCdata nu al gedurende een jaar het vege lijf te redden. Directeur J.M.E.

Beaujean een jaar geleden: “Het is nu of nooit.” Beaujean verwachtte van de nieuwe partner vooral commerciele inbreng.

Op 26 juni zou een aandeelhoudersvergadering worden gehouden om de termijn voor het uitbrengen van de jaarstukken te verlengen tot 1 oktober.