De Jong en PSV

Jerry de Jong blijft nog tenminste twee jaar bij PSV. Aan de contractverlenging gingen lange en moeizame onderhandelingen vooraf. De Jong stond ondermeer in de belangstelling bij Ajax.

Aanvaller Twan Scheepers moet het belangrijke competitieduel morgen in en tegen Groningen aan zich voorbij laten gaan. De dienstplichtig militair krijgt van zijn superieuren geen toestemming het trainingskamp van de militaire selectie te verlaten. De Eindhovense burgemeester Van Kemenade deed gisteren vergeefs een laatste beroep op minister Ter Beek van defensie.

Volgens de militaire leiding kan het Nederlands team Scheepers in de strijd om de wereldtitel niet missen. Morgen speelt Oranje in de tweede ronde tegen titelhouder Italie. Door een monsterzege (8-1) op de Verenigde Staten zijn de militairen winnaar geworden van Groep A. Richard Roelofsen was gisteravond in Wezep de grote uitblinker. De middenvelder van Vitesse scoorde vijf keer.

Doelman Hans van Breukelen keert in het Oosterpark terug in de hoofdmacht van PSV. De international is vrijwel volledig hersteld van een knieblessure, die hem enkele weken uit de roulatie hield.