Schouten Groep uit Giessen boekt iets lagere netto winst

Graan- en diervoederhandelaar Schouten Groep uit Giessen, voorheen genaamd Schouten-Giessen, heeft in 1990 een winst na belastingen geboekt van 2,4 miljoen gulden tegen 2,7 miljoen gulden een jaar eerder. De omzet steeg fors van 1,5 tot 2 miljard gulden, blijkt uit het jaarverslag. Het dividendvoorstel luidt onveranderd 4 gulden per aandeel.

Blijkens het verslag hebben alle divisies bijgedragen tot het resultaat. Met betrekking tot het in januari vorig jaar overgenomen Rotterdamse graanbedrijf Granaria zegt Schouten dat een aanzienlijk deel van de omzet behouden is gebleven. Granaria werd ingelijfd nadat aan de voorwaarde van een flinke sanering gehoor was gegeven. Granaria was in 1988 doelwit van felle acties van particuliere binnenschippers die protesteerden tegen het buiten de schippersbeurs om vervoeren van vracht.