Lonen bij Unitcentre gaan dit jaar 6 pct omhoog

ROTTERDAM, 7 JUNI. De directie van het containeroverslagbedrijf Unitcentre en de Vervoersbonden van FNV en CNV hebben vanmorgen een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe, twee-jarige collectieve arbeidsovereenkomst.

Het resultaat voorziet in een loonsverhoging van 3,5 procent (per 1 april) en van 1,5 procent met ingang van 1 april volgend jaar. De prijscompensatie blijft bestaan. Deze is voor dit jaar begroot op 2,5 procent.

Het resultaat volgt na 24 uur onderhandelen tussen directie en bonden. De vervoersbonden van FNV en CNV zullen het resultaat met positief advies aan hun leden voorleggen. “Na de vermeende nederlaag die de Vervoersbond FNV vorige week vrijdag leed, is met dit evenwichtige resultaat de trend gezet voor de andere CAO-onderhandelingen in de haven”, aldus de Vervoersbond FNV.

Afgesproken is verder onder meer een verhoging van de vakantietoeslag tot 1,3 maandsalaris, alsmede verbetering van de bedrijfsspaarregeling en uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen met dertig. De CAO heeft betrekking op 350 van de ongeveer 450 werknemers van Unitcentre.

Ten aanzien van de werkgelegenheid is afgesproken dat dertig extra werknemers in dienst zullen worden genomen.

De ochtendploeg van Unitcentre legde vanmorgen het werk neer om druk op de onderhandelingen uit te oefenen. De nachtploeg had dat gisteravond ook gedaan.

Nadat vorige week door stakingen ondersteunde pogingen van de Vervoersbond FNV mislukten om voor de gehele stukgoed- en containersector een overkoepelende CAO af te sluiten, kwamen begin deze week onderhandelingen op gang over afzonderlijke CAO's.

Unitcentre beet daarbij de spits af.