Gedode man is vader van vermist kind

BARNEVELD, 7 JUNI. Een man die woensdag dood werd aangetroffen in de bossen bij Voorthuizen blijkt een 33-jarige man uit Den Haag te zijn die er door Justitie van werd verdacht in 1985 zijn eigen kind te hebben verkocht.

De man, die door schoten om het leven is gebracht, is de vader van het in augustus 1985 verdwenen driejarige meisje Michelle. Het meisje woonde indertijd bij haar gescheiden vader in Den Haag. Over haar verdwijning doen nog altijd veel geruchten de ronde. Het kind zou mogelijk zijn vermoord, terwijl andere geruchten spreken van een verkoop naar Spanje voor 20.000 gulden.

De vader heeft steeds gezegd niet te weten waar het meisje verblijft. Het enige dat hij ooit verklaarde betrof de ontvoering van het meisje uit zijn auto. Dat zou zijn gebeurd terwijl hij een puzzeltje voor het meisje kocht. Als dader wees hij destijds de (verslaafde) moeder aan.

Later ontkende hij dit verhaal echter weer. In 1988 werd de vader door de Haagse politie twee maanden vastgehouden op verdenking van doodslag, maar de politie moest de man weer laten gaan wegens gebrek aan bewijs.

Omdat de vader niets over de verdwijning van het meisje aan de politie wilde vertellen, werd hij in 1989 een jaar in gijzeling gehouden door de Raad van de Kinderbescherming. Ook die gijzeling bracht de man echter niet tot spreken. De Haagse politie zei er na zijn vrijlating in februari 1990 nog steeds vanuit te gaan dat de vader wel kon, maar niet wilde zeggen waar zijn dochtertje is gebleven.