Versvoetstoots

De Lijsttrekker Het blijkt dat er bij Bolkestein gevoelens te vertolken zijn die juffershond noch beagle biedt. Ook blaft zo'n beest geen Wiegellied. Zondagsreklame De pooiers van de muze der reklame zetten haar zondags ook achter de ramen. Doch daar het hier geen kerkramen betreft heeft ze haar ja gekregen zonder amen. Onder blankofficieren Zeg niet: “Het is in Suriname toch een schande: een man alleen kan alle recht aanranden!” Die slavendrijver door ons opgeleid drijft weer dit rijksdeel recht in onze handen. Ontspoord Een spoorstudent die aan zijn toekomst bouwde verloor zijn jaarkaart, wat hem niet berouwde. Moreel gesteund door vele duplicaten kreeg hij zojuist zijn doctorsbul cum fraude. Je betere ik Sterf nooit met achterlating van twee weduwen. Al denk je nog: de hemel haal ik wel, men duwt je van de hemel in de hel, al willen je twee vrouwen niet meeduwen. Centesimo anno Daar mag een leek hem toch zijn lof voor gunnen: dat sociale stuk naar ieders hart.

En straks, gezinsgepland tot tien miljard zullen we zelfs er niet meer zonder kunnen. Zwartrijders opgepast! Twee conducteurs heeft deze trein aan boord. Wie dus geen kaartje koopt zoals het hoort zal lelijk in problemen kunnen raken als hij er niet tenminste twee vermoordt.

    • Kees Stip