THEATER AAN DE WERF

Voor de zesde maal is in Utrecht dit theater-, muziek-, en beeldende kunstfestival georganiseerd, van 8 t-m 15 juni.

Dit jaar is speciaal aandacht besteed aan de mime. Het programma bestaat o.a. uit Theater a-d Werfprodukties zoals De Knel van Jan Langedijk, Martin Hofstra, Wouter Steenbergen en Michael Helmerhorst. Jan Langedijk nam het initiatief tot deze produktie waarin ieder teamlid zijn eigen jongensboek fantaseert en uitbeeldt (De Windhoek, naast de Neudeflat, 8 t-m 15 juni, 22.30u.), De eregast van de drek-club, de verhalen van de Belgische schrijver Henri Michaux over het mannetje Plume hebben Paul Feld genspireerd tot het schrijven van deze voorstelling. Regie Paul Vermolen (Theater Kikker, 8 t-m 15 juni, 22.30u.), Meer scenes over werk en liefde, Ernst Braches regisseerde deze voorstelling op basis van een collage van teksten van o.a. Pinter, Charms en Adamov (Barakken Walsteeg 20, 8 t-m 15 juni, 20.30u.), Drie maal een, een avondvullend programma met drie voorstellingen van en door Dette Glashouwer, Anneke Bonnema en Dik Boutkan. (Het Doelenhuis, Doelenstraat 12, 8 t-m 15 juni, 21.30u, v.a. 11 juni ook om 23u.) en Caffe Momus, in dit cafe wordt het publiek in Parijse sfeer onthaald door Ernst Boreel, Rutger van Leyden, koor en groot orkest. Tussen de tafels worden stukken van de opera La Boheme van Puccini uitgevoerd. Tivoli, Oude Gracht 245, 12 t-m 15 juni 21.30u).

Verder is er een binnenprogramma en vinden er op straat verschillende buitenvoorstellingen plaats. Inl. en res. 030-315355.