PAPIERPRIJS(EP)

De ontwerpers Irma Boom, Joke van der Heyden, Lee Eun Young en Paolo Taborda Barreto zijn geselecteerd om mee te dingen naar de Buhrmann-Ubbens Papierprijs voor 1991.

De opdracht is een (geschenk)verpak- king van uitsluitend papier te ontwerpen. Het papier mag niet beschilderd worden, maar knippen, stansen, vouwen, rillen, weven en knopen is wel toegstaan. De prijs, die in oktober zal worden toegekend, bestaat uit een bedrag van tienduizend gulden en een jaar lang 'papiertechnische' ondersteuning bij de uitvoering. Dezelfde opdracht is ook gegeven aan tien studenten van de Akademie voor Industriele Vormgeving in Eindhoven, die naar een aanmoedigingsprijs (zonder geldbedrag) kunnen meedingen. De geselecteerde Irma Boom (1960) werkt als zelfstandig ontwerper voor onder meer de Raad voor de Kunst, het Holland Festival, WVC en de Stichting CPNB. Joke van der Heyden (1938) is textielontwerper en maakt samen met Martin Visser meubels. De Koreaanse beeldend kunstenares Lee Eun Young (1954) studeerde in Parijs aan de Sorbonne en de Ecole des Beaux Arts en woont sinds 1981 in Nederland. Paolo Taborda Barreto (1950), van oorsprong Portugees, legt zich sinds 1981 toe op 'geometrisch abstracte papiervouwkunst'. De jury bestaat dit jaar uit Liesbeth Brandt Corstius, directeur van het Gemeentemuseum Arnhem, Paul Hefting van de Dienst kunst en vormgeving van de PTT en industrieel ontwerper Benno Premsela.

    • Tracy Metz