Nat-Ned beoogt Praagse vestiging

Verzekeringsconcern Nationale-Nederlanden, onderdeel van de Internationale Nederlanden Groep (ING), zal een vertegenwoordiging vestigen in Praag.

Deze zal voorbereidend werk verrichten voor een op te richten volle dochteronderneming die in juni 1992 operationeel moet zijn en zich vooral zal richten op levensverzekeringen en de pensioenmarkt in Tsjechoslowakije . Dit is mogelijk door een wijziging in de verzekeringswet van de deelrepubliek Tsjechie, eind april door het parlement aangenomen. Voorheen was het buitenlandse verzekeringsbedrijven verboden op de Tsjechische markt te werken. De nieuwe wet bepaalt dat buitenlandse maatschappijen zich vanaf mei 1992 zelfstandig in Tsjechie mogen vestigen. Tot die tijd mogen zij ten hoogste een deelname van 45 procent in een Tsjechisch verzekeringsbedrijf hebben. Dit is de reden waarom N-N eerst een jaar lang een vertegenwoordiging in Praag wenst.