Bugno op seconde van rose trui na winst in tijdrit Giro

LANGHIRANO, 6 JUNI. Een seconde scheidt Gianni Bugno nog van de rose leiderstrui in de Giro d'Italia. De Italiaanse nummer een gebruikte gisteren de individuele tijdrit over 43 kilometer om zijn achterstand op klassementsleider Chioccioli tot een minimum terug brengen.

Bugno won gisteren de tijdrit en boekte daarmee zijn tweede etappezege in de Giro. Franco Chioccioli eindigde als achtste op 1.02. De andere grote favoriet voor de eindzege, Claudio Chiappucci eindigde in de tijdrit 61 seconden achter Bugno. Hij reageerde na afloop uiterst laconiek. “Met dit verlies kan ik leven”, verklaarde Chiappucci. “Aan het slot had ik veel moeite met de opstekende wind. Ik voelde me op de streep niet gesloopt. In de bergen pak in Bugno aan.” De grootste verliezers waren gisteren Laurent Fignon die vier minuten achterbleef en de Spanjaard Delgado die drie minuten moest prijsgeven. Beste Nederlander was Rob Harmeling. De coureur van TVM gaf op de 43 kilometer precies twee minuten op Bugno toe. Harmeling had de pech in de regen te moeten starten.