Stork verwerft order in Ariane-5 Euroraket project

Het machinebouwconcern Stork uit Naarden heeft voor zijn dochter Stork Product Engineering in Amsterdam een vervolgopdracht verworven voor de verdere ontwikkeling en levering van ontstekingseenheden voor de Europese Ariane 5-raket die in 1995 de eerste proefvlucht zal maken. De order is afgesloten met de Franse leverancier van de raketmotoren, Societe Europeenne de Propulsion (SEP) in Vernon. Die onderneming werkt in opdracht van Centre Nationale d'Etudes Spatiales (CNES) uit Evry, onderdeel van het overkoepelende European Space Agency (ESA).

Met de opdracht voor Stork is een bedrag gemoeid van ongeveer 27 miljoen gulden. Vijftien mensen zullen hieraan vier jaar werk hebben in samenwerking met TNO en enkele toeleveringsbedrijven. De onstekingseenheid (Turbo Pump Starter) zorgt voor de eerste aanloop gedurende drie seconden van de hoofdmotor van de raket.