Rectificatie Chamotte Unie

Vorige week donderdag is op deze plek ten onrechte gesuggereerd dat Chamotte Unie, het Amsterdamse beursfonds dat tot voor kort een meerderheidsbelang was van de Zwitserse houdstermaatschappij Sasea van de Italiaanse zakenman Florio Fiorini, behoort tot het concernverband van Giancarlo Parretti. Chamotte Unie wordt niet gecontroleerd door Parretti en is tevens met ingang van eind vorige maand geen meerderheidsbelang meer van Sasea.

De Italiaanse Ceci groep (bouwmaterialen) is, middels het in Dublin gevestigde MED Transport, in handen gekomen van iets meer dan de helft van het uitstaande aandelenkapitaal van Chamotte. Tevens heeft de groep zestig procent van de prioriteitsaandelen van Chamotte Unie in handen. Sasea blijft wel als grootaandeelhouder bij Chamotte betrokken.

De verschuiving in de eigendomsverhouding maakt deel uit van de vorming van een nieuwe groep waarin onder meer de onroerende goed belangen van Fioroni en Parretti worden ondergebracht. De Italiaanse zakenlieden staan de laatste maanden vooral in de belangstelling vanwege de verwikkelingen rond de in zware financiele problemen verkerende filmstudio MGM-Pathe die in hun handen is.