Oerol-Festival slachtoffer van dichtslibben Waddenzee

TERSCHELLING, 5 juni. Het Oerol-muziekfestival spant een kort geding aan tegen rederij Doeksen de gemeente Terschelling en Rijkswaterstaat. De drie instanties konden de Oerol-organisatie niet de garantie geven op een normale veerdienstregeling tijdens het jaarlijkse Oerol-festival op Terschelling, dat 14 juni begint.

Al weken lang varen de veerboten tussen Harlingen en Terschelling op de getijden omdat de vaargeul dichtslibt. Hoewel Rijkswaterstaat op dit moment aan het uitbaggeren van de bestaande geul in het Schuitengat, en de nieuwe geul in het Boomkensdiep, kan zij nog geen datum garanderen voor een normale dienstregeling. De Oerol-organisatie vreest dat door de onregelmatige afvaart en veel artiesten hun optreden op het festival zullen annuleren of met andere optredens in het land in de problemen komen. Ook bestaat de vrees dat de sponsors afhaken en een groot deel van de verwachte 40.000 bezoekers weg zullen blijven.