Hema-directeur onverwacht weg bij KBB-concern

ROTTERDAM, 5 JUNI. Hema-directeur drs. J.F.C.M. van Nuenen, beoogd bestuurslid van KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer), verlaat het detailhandelsconcern per 1 juli. Een reden voor zijn vertrek is niet gegeven.

Van Nuenen was tot voor kort directievoorzitter van de Hema en gaf in die functie leiding aan de reorganisatie bij het grootwinkelbedrijf.

De Hema, jarenlang een paradepaardje van KBB, kampt met dalende winst en stagnerende omzet.

Van Nuenen is nu lid van de directie van de Hema. Hij droeg zijn voorzitterschap over in afwachting van zijn voorgenomen aanstelling tot KBB-bestuurder. KBB kondigde vorig jaar aan dat hij drs. J.G ten Hoonte zou opvolgen, die in 1993 met pensioen gaat.

De Hema zorgde vorig boekjaar voor ruim 40 procent van KBB's 5,1 miljard grote omzet. De lopende reorganisatie, die de bedrijfsgang aanzienlijk verstoorde, en hoge uitgaven aan automatisering en distributie drukten het rendement onder het gemiddelde concernniveau.

Het onverwachte vertrek van Van Nuenen bezorgt KBB-voorzitter dr.ir. A. Maas een probleem. Hij wil uitbreiding van het bestuur naar drie man. Nu van Nuenen niet komt, heeft Maas twee vacatures.