d'Ancona moet stichting subsidie blijven geven

DEN HAAG, 5 JUNI. Minister d'Ancona van welzijn moet subsidie aan de Stichting Schoolinternaten Nederland (SSN) blijven betalen totdat de Raad van State heeft beslist over het bezwaarschrift dat tegen stopzetting van de subsidie is ingediend.

Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald. Deze voorlopige voorziening van de Raad van State loopt tot 31 december van dit jaar.

De uitspraak over het bezwaarschrift wordt binnenkort verwacht.De minister wilde de subsidie van 2,4 miljoen gulden vorig jaar al stopzetten, omdat ze meende dat de bewoners van de schoolinternaten niet onder de jeugdhulpverlening vielen. Ze werd echter tegengehouden door de Tweede Kamer. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat een deel van de bewoners wel degelijk onder de jeugdhulpverlening valt.

d'Ancona erkent dat maar blijft bij haar standpunt dat een deel van de kinderen ten onrechte op een internaat zit. Ze is daarom van plan de komende drie jaar nog maar 55 procent van de subsidie bij te dragen.