DAF richt in Eindhoven museum in

EINDHOVEN, 5 JUNI. Het automobielconcern DAF richt in Eindhoven een eigen museum in. Het wordt ondergebracht in een voormalige bierbrouwerij waarin Hub en Wim van Doorne in 1928 startten met een machinefabriek en constructiewerkplaats.

Naast dat historische gebouw wordt een nieuwe expositiehal gebouwd.

Vrijdag werd daarvoor de eerste steen gelegd. In het museum wordt een permanente tentoonstelling ingericht van DAF-produkten en diensten uit het verleden en heden. De collectie vrachtwagens en personenauto's uit het particuliere DAF-museum van Rob Lammers in Glanerbrug wordt er in ondergebracht. Lammers wordt conservator van het museum in Eindhoven.

Daarnaast zullen in het museum miniatuurmodellen te zien zijn, alsmede foto's, gebruiksvoorwerpen, brochures en reclamemateriaal. Het museum wordt eind 1992 in gebruik genomen.