Speelruimte politie

Martin van Rooijen, voorzitter van het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB, wil meer speelruimte voor de politie bij ongeregeldheden op voetbalvelden.

Hij zei dit gisteren in Helsinki naar aanleiding van de wanordelijkheden bij de bekerfinale tussen Feyenoord en Den Bosch. Tot nu toe is de openbare orde buiten het veld een zaak van de politie, maar zijn de clubs verantwoordelijk voor orde en veiligheid binnen de lijnen. Van Rooijen: “Als het gaat om duizenden supporters die het veld betreden, begeven we ons op het terrein van dopenbare orde.” Van Rooijen heeft inmiddels een brief gestuurd naar Ajax en PSV, waarin wordt aangedrongen bij de beslissende wedstrijden om het kampioenschap maatregelen te treffen ter voorkoming van vergelijkbare ordeverstoringen. Het sectiebestuur beraadt zich donderdag over de situatie.