Philips samen met Seagate in cassettekoppen

Het Eindhovense elektronica-concern Philips gaat met de Amerikaanse onderneming Seagate, bekend van onder meer computer-diskdrives, cassettekoppen en caJH)sette-onderdelen maken voor het nieuwe Digital Compact Cassette-systeem (DCC).

De nieuwe cassetterecorder zal in het tweede kwartaal van 1992 op de markt komen, heeft Philips bekend gemaakt. Philips zal de produktie van de DCC-cassettekoppen onderbrengen in een vestiging in Eindhoven. Het DCC-systeem is ontwikkeld in samenwerking met het Japanse Matsushita Electric Industri. Tijdens de introduktie door Philips van de digitale-cassetterecorder begin januari op de consumentenelektronica-beurs in Las Vegas waren verschillende topmanagers van Matsushita-dochter Technics aanwezig. De Amerikaanse computerhardware-producent Tandy heeft intussen al een licentie-overeenkomst getekend voor de produktie van de DCC-cassetterecorder. De DCC-recorder maakt gebruik van digitale techniek en moet de bestaande analoge recorder - in gebruik sinds 1936 - vervangen. De geluidskwaliteit zou met de introduktie van de nieuwe techniek omhoog gaan en CD-kwalite benaderen. De speelcassettes van de beide apparaten zijn onderling uitwisselbaar. Philips-deelneming Polygram heeft aangekondigd begin volgend jaar een eerste aantal van 100 voorbespeelde DCC-cassettes op de markt tebrengen.