Vredesplan voor Cambodja lijkt weer te mislukken

JAKARTA, 3 JUNI. De Cambodjaanse verzetsbeweging Rode Khmer heeft vandaag tijdens vredesbesprekingen in Jakarta het plan verworpen premier Hun Sen tot vice-voorzitter van de Opperste Nationale Raad, een soort overgangsbewind, te maken.

Hiermee lijkt het zoveelste overleg, bedoeld om een einde te maken aan de burgeroorlog in Cambodja, opnieuw tot mislukken gedoemd. Gisteren waren Hun Sen en prins Norodom Sihanouk, de leider van de verzetscoalitie waar ook de Rode Khmer deel van uitmaakt, het nog eens geworden over het voorzitterschap voor Sihanouk en het vice-voorzitterschap van Hun Sen voor de Raad. De premier had echter ook als voorwaarde gesteld dat geen van de leiders van de Rode Khmer die in de jaren zeventig waren betrokken bij het bewind van Pol Pot mochten terugkeren. (AP, Reuter)