Syrie trekt troepen uit Golf

DAMASCUS, 3 JUNI. Syrie is begonnen troepen uit het Golfgebied terug te trekken, zo is gisteren officieel meegedeeld in Damascus.

De Syrische regering stuurde na de Iraakse invasie van Koeweit in totaal 20.000 militairen naar Saoedi-Arabie om dat land te beschermen en het emiraat te bevrijden. Het is niet duidelijk of Damascus al zijn troepen uit het gebied terughaalt. In maart werd een overeenkomst met de Golfstaten getekend op grond waarvan Syrische en Egyptische troepen de kern zouden vormen van een Arabische vredesmacht ter plaatse in ruil voor ontwikkelingshulp. Maar later trok Egypte zijn troepen uit Saoedi-Arabie en Koeweit terug, naar verluidt uit protest tegen de rol die (sommige) Golfstaten Iran en het Westen hadden toebedeeld in een regionale veiligheidsstructuur. (Reuter)