Sikhs doden lid van de Congres-partij

AMRITSAR, 3 JUNI. Vermeende sikh-strijders, die vechten voor een onafhankelijke staat in de Indiase deelstaat Punjab, hebben vandaag een voormalige voorzitter van het nationale parlement vermoord.

Dat heeft de Indiase politie bekendgemaakt. De vroegere voorzitter, Brij Bhushan Mehra, een vooraanstaand lid van de Congrespartij van de onlangs vermoorde ex-premier Rajiv Gandhi, werd doodgeschoten door mannen die uitgerust waren AK-57 machinegeweren terwijl hij op weg was naar zijn fabriek in de buitenwijken van Amritsar. Mehra's chauffeur kwam ook om bij de aanslag en zijn lijfwacht werd zwaargewond. De daders ontkwamen per auto, aldus de politie. De kiezers in Punjab gaan op 22 juni naar de stembus voor nationale en deelstaatverkiezingen.

Opstandelingen die zich tegen de verkiezingen verzetten omdat zij vinden dat daardoor het Indiase bewind gelegitimeerd wordt, hebben de afgelopen zes weken dertien kandidaten gedood. (AP, Reuter)