Rechercheur niet voor verduisteren cocane vervolgd

AMSTERDAM, 3 JUNI. Het openbaar ministerie zal een Amsterdamse narcotica-rechercheur niet vervolgen voor het verduisteren van 29 kilo cocane uit de kluis van het hoofdbureau van politie in Amsterdam.

Wel wordt het gerechtelijk vooronderzoek naar mogelijke belastingfraude door de rechercheur en zijn echtgenote voortgezet. De Amsterdamse persofficier van justitie, mevrouw A. Broek-Blaauwboer, heeft dit zaterdag bevestigd. De rechercheur, die werkte bij de afdeling verdovende middelen van de Amsterdamse politie, heeft sinds zijn arrestatie in december steeds ontkend schuldig te zijn aan de verduistering van de cocane. Het onderzoek spitst zich nu nog toe op de vraag of het paar grote bedragen aan inkomsten zou hebben verzwegen tegenover de belasting.