Ravast ziet goede toekomst in hotels

De belangstelling van de beursgenoteerde onroerend-goedonderneming Ravast uit Rotterdam gaat op dit moment vooral uit naar hotels.

Het bestuur meent dat deze categorie vastgoed een goede toekomst tegemoet gaat. In het jaarverslag verwacht de directie dat het Europees toerisme de komende jaren met 5 tot 6 procent per jaar zal stijgen hetgeen kan leiden tot een verdrievoudiging van de behoefte aan goede en betaalbare hotels.

Ravast hoeft volgend jaar nog geen vennootschapsbelasting te betalen vanwege het aanzienlijke bedrag aan fiscaal verrekenbare verliezen. De winst over 1991 zal stijgen, zo verwacht de directie. Vorig jaar bedroeg het directe beleggingsresultaat 4,6 miljoen gulden. De netto huuropbrengsten stegen vorig jaar van 10,2 miljoen gulden naar 11,3 miljoen gulden. Het dividend wordt 4,50 gulden, waarvan 2 gulden in agiostock.