Meer bezoekers en meer verkoop op de KunstRai

AMSTERDAM, 3 JUNI. De Amsterdamse KunstRai heeft dit jaar weer iets meer bezoekers getrokken dan vorig jaar.

Hoewel de kunstmarkt een recessie kent toont de omzet op de KunstRai 1991 een stijgende lijn. Deze zevende ediie trok 18.876 bezoekers, terwijl ze een dag korter duurde. Vorig jaar trok de beurs iets meer dan 18.000 bezoekers.

De Eindhovense kunstenaar John Kormeling kreeg zaterdag op de KunstRai de Lage Landen Kunstprijs uitgereikt, waaraan een bedrag is verbonden van 25.000 gulden.

Van de Nederlandse kunstenaars werd in totaal voor circa 2,6 miljoen gulden aan werk verkocht, achttien procent meer dan in 1990. De omzet van de verkochte buitenlandse kunst was 1,1 miljoen gulden, een stijging van maar liefst 57 procent in vergelijking met de vorige KunstRai.

Uit een enquete die op de laatste beursdag is gehouden onder de 118 galeries spreekt volgens de Rai een positief beeld van de verkopen. In totaal deden 27 buitenlandse galeries mee aan de beurs. Vorig jaar waren dat er twintig.