Kaiserslautern dicht bij Duitse titel

HAMBURG, 3 JUNI. Kaiserslautern staat op het punt kampioen van Duitsland te worden. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft de club vier punten voorsprong op Bayern Munchen.

Kaiserslautern won zaterdag de zware uitwedstrijd tegen Werder Bremen (1-2), terwijl Bayern Munchen verloor bij Wattenscheid (3-2).

Kaiserslautern werd eerder kampioen in 1951 en 1953. De wedstrijd tussen Werder Bremen en Kaiserslautern was zaterdag spectaculair en opwindend. De winst voor de koploper kwam met geluk tot stand, maar was niet onverdiend. Trainer Feldkamp van Kaiserslautern vindt dat zijn ploeg nu de rust moet bewaren. “De stad zal volgende week op zijn kop staan als we op eigen veld het laatste punt kunnen halen. We mogen ons niet gek laten maken. Het moet lukken.”

Bayern Munchen kwam tegen Wattenscheid snel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk in de laatste minuut. Trainer Heynckes van Bayern feliciteerde na afloop Kaiserslautern met het kampioenschap. “De ploeg heeft het verdiend. Dat ene punt pakken ze ook nog wel. Wij hebben het vandaag laten afweten, omdat we teveel kansen hebben gemist.”

Naast Hertha BSC degradeert waarschijnlijk ook Uerdingen. De Krefelders hebben na de nederlaag bij Dortmund (1-0) slechts een minimale kans om St. Pauli te achterhalen. In dat geval speelt de ploeg een promotie-degradatie duel met een tegenstander uit de tweede bundesliga. Nurnberg, dat Hertha versloeg (4-2), lijkt zich te redden.

Bij Koln stapelen de problemen zich op. Na de ongekende nederlaag van 1-6 tegen VfB Stuttgart wordt het zeker stellen van Europees voetbal een groot probleem. Waarschijnlijk richt de formatie zich volledig op de bekerfinale tegen Werder Bremen.

Schalke promoveert naar de Bundesliga. De zevenvoudig Duitse kampioen werd in de tweede divisie twee speeldagen voor het einde van het seizoen zeker van een van de twee plaatsen, die recht geven op directe promotie. (DPA, SID)