GEVULDE GOUDEN APPELS

Bij de groenteman zijn gouden appels - pomodoro - te koop. Deze langwerpige stevige Italiaanse tomaten laten zich handig vullen.

Een voorgerecht voor 4 personen:

8 ''pomodoro-tomaten''

1 plak geitekaas van ca. 100 gram 8 groene olijven 1 klein bosje waterkers 50 g pijnpitten een beetje yoghurt

Leg de tomaten een minuut in kokendheet water, zodat ze zich makkelijk laten ontvellen. Snijd de tomaten in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees er met een lepeltje uit. Verkruimel de geitekaas. Snijd de olijven in plakjes en een handjevol waterkersblaadjes fijn.

Rooster de pijnpitten in zeer weinig olie in de koekepan lichtbruin. Schep het vruchtvlees van de tomaten, kaas, olijven en gesneden waterkers door elkaar. Roer er een beetje yoghurt door. Vul de tomatenhelften met dit mengsel en strooi er pijnpitten over. Verdeel de gevulde tomaten over borden die versierd worden met de overgebleven waterkers.

    • Anne Scheepmaker