'Bewind Mengistu stortte Ethiopiein bankroet'

ROTTERDAM, 3 JUNI. Melesse Zenawi, de leider van de voorlopige regering van Ethiopie, heeft het oude bewind van de gevluchte president Mengistu gisteren ervan beschuldigd het land in een een economische chaos te hebben gestort.

“De oude regering heeft het land bankroet achtergelaten”, aldus Melesse in een vijftien minuten durende toespraak voor radio en televisie. “De schatkist is leeg, er is niets meer, zelfs niet voor ee paar dagen”, aldus Melesse in zijn eerste publieke toespraak in Addis Abeba, nadat het Ethiopisch Revolutionair Democratisch Volksfront (EPRDF) de hoofdstad vorige week dinsdag veroverde.

Melesse (36) keerde zaterdag naar Addis Abeba terug uit Londen, waar hij namens het EPRDF deelnam aan de vredesbesprekingen. Na aankomst had hij een ontmoeting met buitenlandse diplomaten, die zeiden onder de indruk te zijn van het zakelijke optreden van de voormalige rebellenleider.