NTT jaarwinst daalt met 14 pct

De niet geconsolideerde winst over het eind maart afgelopen boekjaar van de Japanse Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) is met 14,5 procent gedaald naar 414,3 biljoen yen (58 miljard gulden).

De inkomsten uit de telefoonsector, die tachtig procent van de inkomsten van NTT uitmaakten, namen met 2,4 procent toe ten opzichte van het voorgaande jaar.

De geconsolideerde cijfers van NTT, waarin ook de jaarcijfers van dochter Data Communications System Corporation zijn verwerkt, laten een 3,8 procent stijging van de inkomsten zien naar een totaal van 6,251 triljoen yen (875 miljard gulden) en rapporteren een 70,8 biljoen yen winstdaling naar 439,7 biljoen yen (61,6 miljard gulden), een teruggang van 13,9 procent. Gemeten naar beurswaardering is NTT de grootste onderneming ter wereld.