Jagerman

De partij tussen Nicole Jagerman en de Franaise Nathalie Tauziat diende gistermiddag op het court central van Roland Garros als 'opwarmertje' voor het duel tussen Chang en Connors. De Amstelveense, die als enige van de Nederlandse vrouwen de derde ronde had gehaald, kon daar geen inspiratie in vinden.

Ze stond anderhalf uur op de baan, maar meer dan vier games leverde dat niet op (4-6, 0-6). Jagerman en Tauziat ontliepen elkaar zo weinig dat menig game uitliep. Bij Jagerman speelde door het hoofd dat ze vorig jaar in Hamburg van dezelde speelster had gewonnen (6-4 2-6 6-1). “Na mijn lange blessureperiode kijk ik toch met tevredenheid terug op dit toernooi”, concludeerde ze niettemin. “Dit mag dan een wat minder potje zijn geweest, ik voel toch dat het de goede kant uitgaat. Wat ik nog nodig heb, is meer wedstrijdritme. En mijn conditie moet nog een stuk verbeteren. Ik ben in een fase van langzaam aan weer terugkeren naar mijn niveau van vroeger.”