IN PLAATS VAN JOGGERSROLLADE

Het blad ''De slager'' meldde dat de Nederlandse slager meer zijn fantasie moet gebruiken bij het brengen van zijn produkten. Als voorbeeld hiervan wordt een zogenaamde ''joggersrollade'' genomd. Dat klinkt mij toch iets te zweterig.

Ik geef de voorkeur aan de fantasie van de Franse slager in Grenade-sur-Adour van wie het volgende recept - voor 4 personen - is.

Gegrilde lamskoteletten met sjalotjes en tuinbonen

12 lamskoteletten 2 kilo tuinbonen 400 g sjalotjes 3 eetl. creme fraiche 1 glas droge witte wijn 1 eetl. gedroogd bonekruid 50 g boter suiker, zout, versgemalen peper

Smoor in een koekepan de gepelde sjalotjes in boter zacht en glazig en roer er na een kwartier het bonekruid door. Laat de sjalotjes dan nog een kwartier zachtjes smoren. Kook intussen de gedopte tuinbonen net gaar en giet ze af. Doe de tuinbonen bij de sjalotjes. Giet de wijn bij en roer alles op een hoog vuur door elkaar. Schep de creme fraiche door het groentemengsel en breng het op smaak met een beetje suiker, zout en peper. Grill de lamskoteletten bij voorkeur op een speciale gietijzeren grillpan. Hoe lang het grillen duurt hangt af van de dikte van het vlees. Reken op een paar minuten per kant.

    • Anne Scheepmaker