foto: De Stichting Atelier WG organiseert dit ...

foto: De Stichting Atelier WG organiseert dit weekend voor de derde maal een kunstmanifestatie op het terrein van het voormalige Wilhelmina Gasthuis in Amsterdam.

Het evenement is ditmaal een 'ode' aan het ziekenhuis, waarvoor koningin Wilhlmina een eeuw geleden de eerste steen legde. In de ateliers van de meer dan tachtig kunstenaars die sinds acht jaar het terrein bevolken - schilders, beeldhouwers, fotografen, keramisten, textielkunstenaars, vormgevers, edelsmeden, videokunstenaars en architecten - zijn exposities ingericht. Voor de catalogus hebben diverse WG-fotografen de WG-kunstenaars geportretteerd: bijvoorbeeld schilderes Hanny Wolthaus door Diederick Ingel en August J. Fry door Ron Zijlstra en 'Ode vie', een zelfportret van Cees Heemskerk.