Den Haag na verlies in Sittard nog niet veilig

ROTTERDAM, 1 JUNI. Fortuna Sittard heeft FC Den Haag in een moeilijke positie gebracht. De Limburgers wonnen in Sittard dank zij een fraai gespeelde tweede helft met 3-1. Voor FC Den Haag betekent de nederlaag dat het behoud van een plaats in de eredivisie nog niet honderd procent zeker is. De club van de ambitieuze trainer Co Adriaanse is na een voortvarend begin in de competitie de laatste maanden zo ver teruggevallen dat ze moet vrezen voor overwinningen in de laatste wedstrijden van de degradatiekandidaten SVV en Heerenveen. De wedstrijd kwam pas na rust tot leven, na de toevalstreffer van Brusselers, die Fortuna Sittard op 2-1 zette. FC Den Haag ging op jacht naar een doelpunt omdat een gelijkspel lijfsbehoud zou betekenen voor het elftal. De Hagenaars dwongen doelman Hesp tot een aantal moeilijke reddingen. Fortuna op zijn beurt was in zijn tegenaanvallen gevaarlijk, maar ontdekte dat ook de Hagenaars in Stam een goede doelman hadden. Toch had Fortuna succes, zes minuten voor tijd. Terwijl Den Haag, bij een vrije trap ruim buiten het strafschopgebied nog zijn muurtje aan het opbouwen was, schoof Mordang de bal naar Sneekes, die de bal met een strak schot in het doel schoot: 3-1. Tekenend voor het slechte duel uit de eerste helft was dat de doelpunten uit spelhervattingen ontstonden. Het eerste, voor Den Haag, al na zes minuten uit een vrije trap van bijna dertig meter. Na een tikje op Lems verwachtte doelman Hesp een voorzet, de Hagenaar joeg de bal echter in de kruising. Fortuna kwam een kwartier voor rust gelijk na een hoekschop, Mordang zette voor, Samuel kopte de bal verder naar Lnford, die gemakkelijk met zijn hoofd kon scoren. De Fortunees Brusselers kreeg acht minuten na rust een vergelijkbaar eenvoudige kans. Na een vrije trap van Usta stompte Stam de bal weg, in de richting van Brusselers, die de bal koppend over de kansloze doelman tilde. De jacht die Den Haag daarna opende op het kostbare punt eindigde na een half uur na de zeer geslaagde vrije trap van Fortuna's Sneekes.