Bertelsmann heeft hoogst betaalde Duitse managers

De bestuursleden van het Duitse mediaconcern Bertelsmann zijn de best betaalde managers in Duitsland.

Elk van hen verdient jaarlijks gemiddeld 2,26 miljoen mark (ruim 2,5 miljoen gulden). Op de tweede en derde plaats komen de directieleden van het automobielconcern BMW met elk 1,8 miljoen mark en die van Daimler-Benz met elk 1,7 miljoen mark.

De daaronder volgende posities nemen de bestuursleden van het staalconcern Thyssen in met elk 16 miljoen mark. Daarna volgen die van Volkswagen met elk 1,41 miljoen mark, Deutsche Bank met elk 1,36 miljoen mark, Bayer met 1,34 miljoen mark elk, Hoesch met 1,24 miljoen mark en Dresdner Bank met 1,19 miljoen mark. De directieleden van het Veba-concern sluiten de lijst van miljoenenverdieners met ieder 1,09 miljoen mark.