Winst Bruguera

Boris Becker blijft verstoken van een hoofdprijs in een tennistoernooi op gravel.

De 23-jarige Duitser liet gisteren in de wegens regen verschoven eindstrijd van Monte Carlo een unieke gelegenheid aan zich voorbij gaan. De Spaanse belofte Sergi Bruguera (20) was de spelbreker. Hij won na ruim vier uur met 5-7 6-4 7-6 7-5.

Het was de tweede keer deze maand, dat Bruguera afrekende met Becker. Eerder gebeurde dat in Barcelona, waar de Spanjaard de finale haalde.

Daarvoor boekte Bruguera in Estoril de eerste toernooizege van zijn loopbaan. De zege in Monte Carlo leverde hem een bedrag op van 225.000 gulden. Hij steeg op de wereldranglijst van de vijftiende naar de achtste plaats.

De partij was daags tevoren bij de stand 5-4 0-15 voor Becker wegens regen afgebroken. De Duitser greep kort na de hervatting, waar nog 4.000 toeschouwers op afkwamen, via 5-5 de eerste set met 7-5.

Bruguera, die dit jaar 23 van zijn 24 partijen op gemalen baksteen tot een goed einde bracht, bleek vervolgens in elke set over iets sterkere zenuwen te beschikken. Hij won de tweede set met 6-4 en zegevierde in twee tiebreaks met respectievelijk 8-6 en 7-4. Bijna een jaar geleden hield een andere Spanjaard, Juan Aguilera, Becker in Hamburg van zijn eerste toernooiwinst op gravel af.