Westerhoud stapt op als directeur van Opera Forum

ENSCHEDE, 30 APRIL. Directeur P. Westerhoud van het Enschedese opera- en muziekgezelschap Forum heeft gisteren bekendgemaakt dat hij uiterlijk medio 1992 zijn functie neerlegt. Westerhoud werd in 1984 directeur van Forum op interim-basis. Vorig jaar kreeg hij een vast dienstverband.

Westerhouds motieven om te vertrekken zijn zowel van professionele als persoonlijke aard. De Forum-directeur is van mening dat “er altijd een moment kan aanbreken waarop moet worden vastgesteld dat wisseling van directie voor een bedrijf wenselijk is”.

Forum laat desgevraagd weten dat het vertrek van Westerhoud niets heeft te maken met de financiele problemen van het gezelschap.

Afgelopen week werd bekend dat de provincie Overijssel zich zal inspannen om Forum uit de schulden te halen.

Het bestuur van Forum heeft maandag z'n grote waardering uitgesproken over “de creatieve en stuwende wijze waarop Westerhoud leiding aan het gezelschap heeft gegeven”. Dat Westerhoud tot half 1992 wil aanblijven is volgens het bestuur van belang vanwege de functie die Forum wordt gegeven in het aanstaande Tweede Kunstenplan.