Verfilming van Conrad gestaakt na dood regisseur

PARIJS, 30 APRIL. De Franse filmproducent Serge Silberman ziet af van de verfilming van de roman Nostromo van Joseph Conrad nu de Britse regisseur Sir David Lean is overleden.

Lean zou de film regisseren; de voorbereiding van de film lag al sinds januari stil, toen Lean ziek werd. Hij is twee weken geleden op 82-jarige leeftijd overleden .

Sir David Lean regisseerde onder andere Great Expectations, Lawrence of Arabia, Doctor Zhivago, Bridge on the River Kwai en A Passage to India. Lean had net het scenario van Nostromo voltooid toen hij overleed. De organisatoren van het jaarlijkse filmfestival in Cannes, dat volgende maand wordt gehouden, hebben laten weten dat het festival Lean zal herdenken met de vertoning van zijn film Brief encounter, die in 1946 werd bekroond met de Grand Prix van Cannes. (Reuter)